ØKOUKA med MAJOBO

ØKOUKA er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag. Under dette ukeslange arrangementet  inviterer MAJOBO og samarbeidspartnere til flere forskjellige arrangementer.

23/9 OSLO: Grønnsaker skaper møteplasser – urban dyrking som en sosial arena. Temakveld i Solvang Kolonihager

Foto Monica Løvdahl-132

Kolonihagen på Solvang ønsker velkommen til temakveld om urbane dyrkeprosjekter. Helene Gallis fra MAJOBO, aktuell med boka «DyrkByen! En håndbok for urbane bønder», forteller om nabolagshager i Oslo, København og Stockholm som skaper fellesskap, integrering og gode opplevelser for barn og voksne. Kanskje det vi trenger for å få en tryggere og triveligere by rett og slett er litt flere kolonihager, bakgårdstomater, sukkererter i parken og bærbusker i skolegårdene?

TID: kl 18-19:30

STED: «Huset», Solvang Kolonihaver avd 2. Gå inn hovedporten på Solvang 2, og opp Plommeveien/Østveien. Følg skilting. Solvang 2. ligger langs Sognsveien, på venstre side, overfor Sogn studentby, i retning Sognsvann.
 

24/9 DRAMMEN: Temakveld: Dyrk Byen

grønne jenter dyrk byen

Temakveld om urbane dyrkeprosjekt. Foredrag av Helene Gallis fra MAJOBO, som er aktuell med boka «Dyrk Byen! En håndbok for urbane bønder». Helene forteller om nabolagshager i Oslo, København og Stockholm som skaper fellesskap, integrering og gode opplevelser for barn og voksne. Kanskje er det dette vi trenger for å få en tryggere og triveligere by. Rett og slett litt flere bakgårdstomater, verandapoteter, sukkererter i parkene og bærbusker i skolegårdene?

Arrangør: Bragenes menighet i samarbeid med Oikos Buskerud

TID: 24.09.15, 18.00-20.00

STED: Storsalen Bragenes menighetssenter. Kirkegata 7, (inngang fra Cappelens gate) Drammen

Dette er et åpent gratis arrangement uten påmelding.

25/9 OSLO: Filmvisning: «Så meget godt i vente»

så meget godt i vente BANNER

I filmen møter vi den 80-årige biodynamiske bonden, Niels Stockholm, fra gården Thorshøjgård. Han sluttet i sin jobb som ingeniør i 1975 for å bli biodynamisk bonde. I dag er han er fast leverandør av mat til restaurant Noma, verdens beste restaurant, samt flere andre restauranter og kjente personligheter. Niels har på tross av dette fått den danske økologi-kontrollen og myndighetene på nakken og bot for ikke å følge reglene deres

Helene Gallis fra MAJOBO innleder med «Hvorfor er bærekraftig dyrking viktig?»

Arrangør: Biologisk-dynamisk Forening i samarbeid med MAJOBO

Facebookarrangement

TID: 25/9 kl 18

STED: Eldorado bokhandel, Torggata (tidl. Eldorado Kino), sal 2

JORDKURS med Erik Joner er foreløpig utsatt. Følg med på majobo.no for oppdatert oversik over kurs og arrangementer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s