ØKOSLO

VELKOMMEN TIL ØKOUKA I OSLO


ØKOSLO – økouka i Oslo skal vise hva økologisk og biodynamisk matproduksjon og landbruk innebærer gjennom å spre kunnskap, matkultur og matglede. Miljø- og landbruksorganisasjoner, kokker og restauranter, statlige og private aktører vil samles om et felles mål; å styrke kunnskapsnivået knyttet til regionale råvarer og produkter, og ikke minst økologisk og biodynamisk mat og landbruk i sin helhet. Økologisk ansvar for næringkjeden vi inngår i, maten vi produserer og spiser, er et lokalt, nasjonalt og globalt ansvar for verdens miljø vi tar på alvor. Men økouka handler og om ren og skjær matglede: SMAK – OPPLEV – NYT!

KALENDER

14. OKTOBER

Åpning av ØKOSLO – ØKOSLO inviterer Oslos befolkning til en herlig frokost og start på økouka med bl.a. Esben Holmboe Bang (kjøkkensjef Maaemo), økobonde Stina Mehus og Landbruksdirektør Morten Ingvaldsen. Gode, smakfulle overraskelser kommer attåt!
Sted: Kulturhuset ved Youngstorvet | Tid: 08.00 – 10.00| Arrangør: ØKOSLO

Fruktbar jord – Norges Bondelag og Oikos inviterer til fagseminar om økologisk produksjon på Bygdø Kongsgård.
Sted: Bygdø Kongsgård/Norsk Folkemuseum | Tid: 10.00 – 14.30 | Arrangør: Norges Bondelag og Oikos

MAJOBO (Mat og jord der du bor) arrangerer økologisk inspirasjonkveld med rikholdig program
Sted: Mathallen | Tid: 18.00 – 20. 00 | Påmelding | Arrangør: MAJOBO

Økologisk landbruk – egoistisk eller fremtidsrettet? – Paneldebatt om hva verdigrunnlaget til økologisk matproduksjon bygger og skal bygge på
Sted: Litteraturhuset | Tid: 18.00 – 20. 00 | Arrangør: Oikos, Debio, Biologisk-dynamisk Forening

Økologisk matlagingskurs for kokker og storkjøkkenansatte – bli med å lag mat og få inspirasjon fra kokk og kantineleder i Eiker Vekst Anne B. Kristoffersen.
Sted: Statens Hus i Oslo, Tordenskiolds gate 12 (inngang Rådhusplassen), i kantina etg. 5 | Tid: 13.30-17.30 | Arrangør: ØQ – Økologisk mat i storhusholdning | For påmelding: fmoajsu@fylkesmannen.no, 22 00 36 32/91 00 85 56 innen 7. okt.

15. OKTOBER

Tidlig matglede, spedbarnsmatkurs – lær hvordan du kan lage smakfull, økologisk og næringsrik barnemat og hvordan du enkelt kan lage middager som hele familien kan spise.
Sted: Geitmyra matkultursenter | Tid: 13.30 – 16. 00 | Arrangør: Geitmyra matkultursenter og Hipp Barnemat

Ystekurs på Trøndertunet – lag din egen økologiske ost, yoghurt og smør
Sted: Norsk Folkemuseum, Bygdøy | Tid: 18.00 – 21.00 | Arrangør: Norsk Folkemuseum, Biologisk-dynamisk Forening

DEBATT: Verden blir det du spiser – debatt på Litteraturhuset med lokalt og globalt perspektiv, med Vandana Shiva, Aksel Nærstad, Aina Bartmann og Ove Jacobsen.
Sted: Litteraturhuset | Tid: 18.00 – 20. 30 | Arrangør: Oikos, Debio, Biologisk-dynamisk Forening

Matens opprinnelse, en reise for kokker rundt i Oslo- og Akershus-regionen – Bondens marked, Norges Bondelag og ØQ tar med seg kokker på oppdagelsesreise til økologiske gårder.
Sted: Oslo og Akershus omegn | Tid: se program| Arrangør: Norges Bondelag, Bondens marked og ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger | For påmelding: fmoajsu@fylkesmannen.no, 22 00 36 32/91 00 85 56 innen 7. okt.

Den internasjonale bygdekvinnedagen – med Vandana Shiva, Merete Furuberg, Katrine Kleveland, P.V. Saatesh
Sted: Utviklingshuset | Tid: 10.00 – 16.00 | Arrangør: Norsk Bonde- og smårbrukarlag (NBS)

Kurs i dyrking av økologiske snittblomster 15. oktober med Anja Bruland/Blomsterhagen
Sted: Abildsø Gård | Tid: 18.00 – 20. 30 | Arrangør: Anja Bruland/Blomsterhagen

16. OKTOBER

Tidlig matglede, spedbarnsmatkurs – lær hvordan du kan lage smakfull, økologisk og næringsrik barnemat og hvordan du enkelt kan lage middager som hele familien kan spise.
Sted: Geitmyra matkultursenter | Tid: 10.00 – 12. 30 og 13.30 – 1600 | Arrangør: Geitmyra matkultursenter og Hipp Barnemat

Mat-Beat, kampanjestart for Superbonden: mat er en menneskerett, fest med appeller, musikk og kunst.
Sted: BLÅ | Tid: 19.00 | Arrangør: Spire, Utviklingsfondet og FIAN

Filmvisning på UKS– Moloch Filmklubb i samarbeid med Growlab Oslo viser filmen Soylent Green av Richard Fleicher fra 1973.
Sted: Unge Kunstneres Samfunn | Tid: 19.00 | Arrangør: Moloch Filmklubb og Growlab Oslo

17. OKTOBER

Økologifagdagen i regi av NOFIMA
Sted: Nofima, Åa | Tid: 09.30 – 15.30 | Arrangør: Nofima

Barnraising – GrowLab reiser i dugnadsånd Drivhuset 2.0 som vil huse urban matkultur og workshops, snacks og drikke vil bli servert, men ta gjerne med niste.
Sted: Urtehagen ved Urtegata 32, på Grønland i Oslo | Tid: 10.00 – 20.00 | Arrangør: GrowLAB Oslo

Tidlig matglede, spedbarnsmatkurs – lær hvordan du kan lage smakfull, økologisk og næringsrik barnemat og hvordan du enkelt kan lage middager som hele familien kan spise.
Sted: Geitmyra matkultursenter | Tid: 10.00 – 12. 30 og 13.30 – 1600 | Arrangør: Geitmyra matkultursenter og Hipp Barnemat

Økologisk bakekurs med Erik Røed – delta i bakeverksted og lær å bake calzone, frøknekk og et deilig matpakkebrød, alt med økologisk korn og -frø.
Sted: Geitmyra matkultursenter | Tid: 17.00 – 19. 30 | Arrangør: Geitmyra matkultursenter og Vitalkost

Byfolk, bønder & bra mat med Oslo Kooperativ – kjøp biodynamiske og økologiske grønnsaker og matvarer direkte fra bonden hos Oslo Kooperativ.
Sted: Mathallen | Tid: 16.00 – 19. 00 | Arrangør: Oslo Kooperativ

Inspirasjonskurs i bærekraftig matlagning med Food Studio, Oslo Kooperativ og Biologisk-dynamisk Forening – lær enkle hverdagstriks for hvordan spise mer bærekraftig. Vi tar utgangspunkt i sesongens grønnsaker i ukens pose fra Oslo Kooperativ.
Sted: Nobel Fredssenter | Tid: 18.00 – 20. 30 | Arrangør: Oslo Kooperativ, Biologisk-dynamisk Forening og Food Studio

Ystekurs på Trøndertunet – lag din egen økologiske ost, yoghurt og smør
Sted: Norsk Folkemuseum, Bygdøy | Tid: 18.00 – 21.00 | Arrangør: Norsk Folkemuseum, Biologisk-dynamisk Forening

18. OKTOBER

Tidlig matglede, spedbarnsmatkurs – lær hvordan du kan lage smakfull, økologisk og næringsrik barnemat og hvordan du enkelt kan lage middager som hele familien kan spise.
Sted: Geitmyra matkultursenter | Tid: 10.00 – 12. 30 og 13.30 – 1600 | Arrangør: Geitmyra matkultursenter og Hipp Barnemat

RENE SMAKER & EDLE DRÅPER – Bondens marked, Norges Bondelag og Slow Food Norge inviterer sammen med Nondos vin, til en helaftens reise gjennom det lokale og økologiske Norge i kombinasjon med det beste av biodynamisk vin.
Sted: Matsalen i Mathallen | Tid: 18.30 – 22.30 | Arrangør: Bondens marked, NB og Slow Food Norge

Klubb Kooperativet – Oslo Kooperativ inviterer til uformell mingle og musikk under økouka på Fuglen med DJs, snacks, godt drikke og godt selskap.
Sted: Fuglen café og bar | Tid: 20.00 – 0300 | Arrangør: Oslo Kooperativ

19. OKTOBER

Økologisk Bondens marked i Birkelunden. Ta del i det beste av lokal og økologisk matkultur Norge har å by på.
Sted: Birkelunden | Tid: 11.00 – 16.00 | Arrangør: Bondens marked og Biologisk-dynamisk Forening

Økologisk bakekurs med Erik Røed – delta i bakeverksted og lær å bake calzone, frøknekk og et deilig matpakkebrød, alt med økologisk korn og -frø.
Sted: Geitmyra matkultursenter | Tid: 12.00 – 14. 30 | Arrangør: Geitmyra matkultursenter og Vitalkost

Dyrk inne i vinter – Du trenger ikke vente på våren for å så nye frø! Bli med gartneren vår Liv på vinterdyrkeverksted og få tips til grønne vekster du kan dyrke selv og spise gjennom vinteren. Åpnet for alle, bare kom!
Sted: Geitmyra matkultursenter | Tid: 12.00 – 15. 00 | Arrangør: Geitmyra matkultursenter

«Ta en potet» – minifestival med GrowLab i Drivhuset 2.0. Workshops og aktiviteter til potetens ære, for store og små, kom og opplev poteten!
Sted: Urtehagen ved Urtegata 32, på Grønland i Oslo | Tid: 12.00 – 16.00 | Arrangør: GrowLAB Oslo

Food Studios BYGDEFEST PÅ BYGDØY – et møte mellom menneske, natur og mat. Vær med på en reise gjennom nærnatur og matkultur, fem retters meny med musikalske innslag inkludert.
Sted: Sæterhytten, Bygdø Kongsgård og Gamle landbruk | Tid: 17.00 – 01.00 | Arrangør: Food Studio og ØKOSLO

20. OKTOBER

Åpen økologisk gård på Geitmyra – tema: lam fra hele verden, for barn og voksne, her kan du smake, oppleve og lære. Åpent for alle.
Sted: Geitmyra matkultursenter | Tid: 13.00 – 15. 00 | Arrangør: Geitmyra matkultursenter

Utstilling og hang-out – Se hva som ble til under “Ta en potet!”. Den Rullende Café stikker innom med sitt fantastiske engasjement! Kom på en tår og donér til veldedige formål.
Sted: Urtehagen, Grønland | Tid: 12.00 – 15. 00 | Arrangør: Growlab Oslo

Gravøl hos GrowLab i Drivhuset 2.0. Det blir nedrigging av drivhuset (etter kl. 15.00) med påfølgende gravøl, velkommen skal du være!
Sted: Urtehagen ved Urtegata 32, på Grønland i Oslo | Tid: 15.00 – | Arrangør: GrowLAB Oslo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s