MARKED MED UNIKE PLANTER

Majobo og Kompass & Co inviterer til plantemarked på festivalen #mittgrønneoslo! På markedet vil du finne både vanlige småplanter så som tomater, basilikum, salvie og salat, men også sjeldne og spennende nyttevekster som f.eks anisisop, jernurt, hagemelde og ullsalvie. Disse plantene er en del av PLANTEARVEN, et prosjekt for å ta vare på norske genressurser, altså planter som historisk har vokst i Norge men som er i ferd med å gå i glemmeboken. Liste over planter for salg vil bli lagt ut i forkant av arrangementet.

I tillegg til plantemarked stiller vi også med Nina Berge som raust deler av sin kompetanse og har masse tips til økologisk dyrking, og Kjell Salbuvik som lar deg utforske innsiden av en bikube og lære om urban birøkting. Helene Gallis svarer på alt du lurer på om MAJOBO og våre aktiviteter.  Dessuten kan du så vakre sommerblomster som er bra for pollinerende urbane insekter så som humler og bier.

Komplett liste over hvilke planter som blir lagt ut for salg, samt mer informasjon, finner du på MAJOBOs facebook-event for dagen.

Mer informasjon om arrangementet – og alt det andre spennende som foregår den dagen, finner du på http://www.miljo.oslo.kommune.no/engasjer_deg/mittgronneoslo/ og på facebook. https://www.facebook.com/mittgronneoslo

Husk kontanter!

***************************************************************

Hva er PLANTEARVEN?

PLANTEARVEN-konseptet forvaltes av Norsk genressurssenter og omfatter planter som ble brukt tidligere, men som ikke lenger er i vanlig bruk. Det kan være gamle sorter av grønnsaker, poteter og frukt eller en rose, en pinselilje eller en staude som fantes i oldemors hage, men som nå ikke brukes lenger. Frø og poteter finnes lagret hos NordGen, (tidligere Nordisk Genbank), mens levende planter av frukt, bær, noen grønnsaker og prydplanter finnes i nasjonale plantesamlinger.

Nytteplanter som dette er omfattet av PLANTEARVEN:

– Sorter fra planteforedling for norske forhold, både gamle landsorter oppstått ved utvalg hos bønder og sorter fra profesjonell planteforedling
– Varianter av nytteplantene som har oppstått ved at enkeltpersoner har oppdaget, oppformert og tatt vare på tilfeldige krysninger eller mutasjoner.
Innførte planter som gjennom lang tid har tilpasset seg norske forhold slik at de er unike og verdifulle for Norge.
– Nyttevekster med opprinnelsesområde i Norge, f.eks. viltvoksende gras, bær, krydderurter og medisinplanter.
– PLANTEARVEN er etablert for å synliggjøre mangfold og variasjon i kultur- og nytteplanter med tanke på allmen bevisstgjøring og informasjon, økt interesse og bruk, samt at plantematerialet skal kunne bli benyttet i næringsutvikling. For sistnevnte formål er PLANTEARVEN® også opprettet som et beskyttet varemerke for omsetning av planter som tilhører PLANTEARVEN.

PLANTEARVEN er en del av Programmet for bevaring og bruk av plantegenetiske ressurser for mat og landbruk. Mer informasjon påwww.plantearven.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s