MINISTERENS SUMMENDE HAGER

På onsdag gikk startskuddet for kampanjen Summende hager for humlevennlige hager, hvor Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft holdt en innledning. Der takket hun noen av de aktørene som på forskjellig vis bidrar til biologisk mangfold i byen, – som Majobo– og skrøt av de fulltegnede kursene våre.  Her er et lite utdrag fra talen hennes:

«Når vi nå slår et slag for å redde humler og bier, så er det for å bidra til å redde vår egen eksistens på lang sikt. Kampanjen Summende hager er en dugnad som nytter.  Alle som har en hageflekk eller en balkongkasse, alle som har fellesarealer i borettslag, skolegårder og barnehager kan bli humlas beste venn. Kampanjen har mange enkle tips om hvordan du kan hjelpe humla. Du kan plante blomster, urter og busker som humla trenger for å finne nektar hele sesongen: Fra tidlig vår til sen høst.

Det er mange som engasjerer seg for å redde humler og bier. Og dere som er med i dugnadsgjengen her i dag, fra Majobo – Mat og jord der du bor, og Bybi, urbant birøkterlag, viser at det er stor interesse for dette temaet.  Mange mennesker som bor i byen ønsker å leve i og nær natur, og mange vil dyrke egen mat. Jeg har hørt at Majobos kurs for balkonggartnere ble fulltegnet på kort tid.  Folk dyrker sin egen mat midt i New York. Mange har bikuber på taket og lager sin egen honning. I parker er det kjøkkenhager og blomsterenger. Det er rett og slett en ny grønn trend i byene.»

Fullt pressekorps tilstede når miljøvernministeren plantet bievennlige planter og busker i Oslo

Fullt pressekorps tilstede når miljøvernministeren plantet bievennlige planter og busker i Oslo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s