BOKTIPS: THE RURBANITE

The Rurbanite; living in the country without leaving the city

Den ultimate idéboken for spenstige dyrkeprosjekter i byen

Denne boken er propp full av idéer for å gjøre bylivet litt mer landlig; – det skal ikke være nødvendig å flytte ut av byen for å verken dyrke din egen mat, holde høner eller drive med birøkt. Underveis intervjues ildsjeler og hverdagshelter som på hver sin måte bidrar til grønt byliv.  Boken er delt inn i tre deler; «grow», «find» og «keep».  I første del får du blant annet tips til hvordan du kan lage en hage på en ubrukt flekk i byen, hva som lønner seg å dyrke i fellesskapshager, grønnsaker og urter som klarer seg med lite vanning, dyrking i sekker, kompostering, tips til dyrking gatelangs og geriljahager, hvordan samle frø, dyrking som tiltrekker seg insekter og biologisk mangfold, å lage grønne tak på redskapsboder og fuglebrett, og mye mer. I del to får du tips til ville vekster i byen du kan høste fra, og oppskrifter på hvordan du kan bruke dem, for eksempel rognebærgelé og nyperosete.  Dessuten får du tips til hvordan du kan nyte av byens biologiske mangfold ved å bli kjent med fugler, insekter og blomster. I del tre får du haugevis av tips for å holde høner, ender og vaktler samt grunnleggende info om hvordan du går fram for å få din egen urbane honning ved å drive urban birøkting.  Alle emnene har også kortfattede og enkle forklaringer og tips som gjør det lett å starte liknende prosjekter.  Gjør-det-selv prosjektene er godt beskrevet og overkommelige i størrelse.  Boka har dessuten delikate bilder og layout.

Hvem passer boken for

Deg som bor i byen, og har tenkt å fortsette å bo der, men allikevel ønsker å bo i grønne omgivelser og ha nærkontakt med hvor maten du spiser kommer fra. Boken har ideer både for nybegynnere og de litt mer erfarne.

Om boken

Forfatter: Alex Mitchell. Britisk (engelsk tekst), Kyle Books 2013, soft cover, 173 sider.  Fås kjøpt bl.a. via www.amazon.co.uk
Noen glimt fra boken:
2014-03-23 15.46.45
2014-03-23 15.47.15
2014-03-23 15.48.50

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s