INSPIRASJON PÅ MAMMUT-SALG

Finn kjøkkenhageinspirasjon på årets mammut-salg

2014-02-17 14.20.23
Det er den tiden av året igjen, når bokhandlerne er fylt til randen av bøker til sterkt reduserte priser. For MAJOBO-fans er det mange bøker det er verdt å få med seg. Vi har laget en liste over noen av årets mest MAJOBO-relaterte godbiter. Vi viser deg fire forskjellige kjøkkenhage- og dyrkebøker som du kan finne i årets stabler. Noen med en litt mer livsstilsvinkling, andre med en mer praktisk oppslagsverk-vinkling.

Cappelen Damms store økologiske hagebok, Henry Doubleday Research Association (179,-)

2014-02-17 14.19.51
Gjennomillustrert og omfattende praktverk om økologisk hagebruk. Den viktigste oppslagsboka for alle som er opptatt av økologisk dyrking uansett nivå. Oversatt av Eva-Marie Lund og Bodil sunde. Cappelen Damms store økologiske hagebok er det største referanseverket for hageeiere som ønsker å drive naturlig, trygt og sunt. Boka presenterer økologiske retningslinjer og råd om om hagestell både for den som er helt ny i faget og den erfarne hagebruker. Den gir informasjon om både pryd- og nyttehager og og dekker alt fra stell av jorden og resirkulering av materialer til naturlig skadedyrregulering og planteformering. Fra kompost og ugressbekjempelse til solfangere og kaldbenker finner vi trinn-for-trinn-teknikker og inspirerende bilder som hjelper hageeieren å skape en sunn og frodig økologisk hage.
Dessuten går MAJOBOs egen Marianne Leisner god for den:

2014-02-17 15.02.14

Ny i hagen – fra drøm til virkelighet, Karina Demuth (179,-)

2014-02-17 14.19.58
Praktisk hagebok for nybegynneren med tips om plantevalg, jord, vanning, redskaper, gjødsling og gode råd om kjøkkenhage, urtehage, frukt og bær. Oversatt av Knut Langeland.
Det eneste planter vil, er å gro og formere seg, og til det trenger de lys, jord, vann og gjødsel. Mer komplisert er det ikke, hevder forfatteren begeistret. En hage gir livet mening, og skulle noe gå skeis med en plante eller en storstilt idé, kan ingen likevel ta fra deg gleden underveis i prosessen. Lær av erfaringen, eller plant noe annet. Bli hekta på hage!
For at du ikke skal stille helt på bar bakke, gis det sjenerøst med råd om grunnbetingelsene som ble nevnt over, om valg av redskap og hva du skal tenke på når du tar turen til hagesenteret og kan fråtse i løker, sommerblomster og stauder. De som gjerne vil se resultater raskt, får vite hvordan de kan skape en bugnende hage med sommerblomster, stauder og roser. Eller hvordan de kan komme i gang, litt mer langsiktig, med kjøkkenhage, urtehage, frukt og bær og spiselige blomster.
I praktisk forkledning handler boka om å forvandle det alminnelige til noe eventyrlig – en kjapp, enkel og ikke urimelig dyr snarvei til å skape en spennende hage.

Norwegian Woods – Grønt liv med stil, Ingrid Flesland (199,-)

2014-02-17 14.22.59 - Copy (2)
Dette er en annerledes hagebok med fokus på grønn filosofi, nytelse og «slow living». Enten du har en stor hage eller en kasse på balkongen.
Litt utenfor Oslo ligger en liten eiendom i skogbrynet med en overraskende vakker og inspirerende hage. I det laftede tømmerhuset bor Ingvild Flesland, Olaf Rademacher og deres fire barn. For disse menneskene er hagen en livsstil.

Norwegian woodser ingen tradisjonell hagebok, men en bok om grønn filosofi, om nytelse og «slow living». For Ingvild og Olaf handler grønn livsstil om skjønnhet, filosofi, helse, psykologi og kultivering av jorden. Sammen med fotografene Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley har de skapt en unik og inspirerende bok, som handler om å nyte skjønnheten og høste av naturens grøde, enten du har en stor hage eller bare en kasse på balkongen.
Les mer om forfatteren her.

Isabellas store bok om kjøkkenhagen – Fra første spadestikk til siste bærhøst, Susie Helsing Nielsen (99,-)

2014-02-17 14.25.53
Alt om kjøkkenhagen! Planlegging, inspirasjon, gode råd, planteguide, hagen året rundt. Oversatt av Lotte Holmboe.
ISABELLAS store bok om kjøkkenhagen er boken for deg som vil dyrke dine egne krydderurter, frukttrær og grønnsaker, og som vil høste bær, poteter og purre – og plukke de vakreste buketter vår som høst fra din egen hage. Her får du inspirasjon og lærer hvordan du planlegger en vakker og anvendelig kjøkkenhage. Du kan følge årets gang i kjøkkenhagen måned for måned, og lese om planter, økologi, og om hagearbeidets utfordringer og gleder.

Boken guider deg fra bed til bed. Du får en plan over hvert bed og informasjon om hver plante. Du kan lage en kopi av hele hagen eller velge de bedene du ønsker og har plass til. ISABELLAS kjøkkenhage er økologisk, men hvor økologisk du vil være, er opp til deg.
Boken gir deg:
– inspirasjon til en romantisk kjøkkenhage full av grønnsaker og blomster
– en grov skisse over en 100 m2 kjøkkenhage, samt plantegninger av kjøkkenhagen hver måned
– oversikt over hagearbeidet for hver måned
– en komplett planteguide med beskrivelser av alle plantene
– eksempler på 13 bed du kan etterligne
– enkle oppskrifter basert på det du høster i kjøkkenhagen

Dette er ikke de eneste kjøkkenhage- og hagebøkene, flere finner du her.

Andre godbiter

Det er lurt å se igjennom de andre stablene med bøker også, det gjemmer seg mange mat-relaterte funn innimellom. Som for eksempel disse to:

Mat fra våre kjøkken – gjennom fire årstider, Lene Aarnes Westerhaug (179,-)

2014-02-17 14.57.45
Det er lykken å fylle spiskammeret med det vår fantastiske natur har å tilby. Ville urter, sopp fra skogen, frukt, ja, til og med ugress fra hagen.

Plukk ville matvekster, Beate Slipher (129,-)

2014-02-17 14.18.27
Boken tar deg med gjennom årstidenes gang, forteller om hva som finnes når og hvor, og gir praktiske råd med på turen.

For fullstendig oversikt over årets Mammut-salg, se www.mammutsalg.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s